Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

Manisan Guarana Berkarbonat

Manisan Guarana Berkarbonat...
( tiada kaitan dengan entri? )
Antara Keburukan & Kebaikkan Air Berkarbonat...
Antara Keburukkan...
1- Kandungan karbonat yang diberitakan
memberi kesan pada kesihatan.
2- Kandungan Gula minuman sebegini yang
didapati berganda dari minuman biasa.
3- Manisanya mengundang semut.
4- Perlu guna duit untuk membelinya.
5- Bekasnya tidak boleh dimakan.
6- Ada tarikh luput, tidak boleh disimpan lama.
Antara Kebaikkan...
1- Dapat menikmati karbonat dalam minuman.
2- Gula memberi tenaga segera.
3- Semut juga dapat menikmatinya.
4- Setiap pembelian menyumbang pada ekonomi.
5- Bekasnya boleh dikitar semula.
6- Ada Tarikh luput, buat apa nak simpan lama?

Apa pun tepuk dada tanya selera,
Jangan pula berpura-pura..
Tidak baik diikutkan selera
Kelak tubuh jua kan sengsara..

Ada botol ada tin,
Air gas dalam tin...
Yeheee! lihatlah air Guarana Berkarbonat didalam
gelas, bewarna keemasan! dan mendahagakan!
Hari-hari gali telaga..
Badan pula terasa penat,
Kalau nak extra tenaga..
Minumlah Guarana berkarbonat.

4 ulasan :

whycollect berkata...

Apapun cuba sikit, pasti menyerikan hidup kita :D

iaryylr berkata...

ya whcollect, kita minum dulu!

deaf-angel berkata...

aku tahu air gas tak bagus untuk kesihatan..
tapi aku suka...coke, peps, mirinda, fn, apa je la haha

iaryylr berkata...

yehaaaa! nikmati selagi ada, sebelum minuman tersebut pupus, he he he, sayapun suka air gas, ha ha ha!

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.