Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

Malaysia Airlines System

Malaysia Airlines System
Barang lama dari MAS? ini ada banyak saiz
rupanya, jenis bekas seramik berwarna putih.
Pada 2 tahun lepas dapat yang panjang dari
 ini 2 biji, tapi tahun ini dah dijual satu persatu.
Memang simpan satu tetapi dah terjual .
Sayang rasanya dah terlepas jual.
Mungkin sebab tidak keruan akhirnya muncul
pula stok baru yang menarik ini.
http://hobby-collection.blogspot.com
Malaysia Airlines System
Ya! bekas seramik sama tidak serupa.
a- CLAYTAN Malaysia Logo 1
b- ASIA CERAMIC MALAYSIA
c- CLAYTAN Logo 2

Selain pembuat dan tahun keluaran,
perbezaan lain adalah saiznya yang
hampir tidak berketepatan.
Bolehlah buat tambah barang dalam
koleksi barangan Syarikat Penerbangan.

Yang ini pula memang tak sama dan serupa
pada entri lalu Pinggan MAS Logo Mas
http://hobby-collection.blogspot.com
Malaysia Airlines System
Tetapi yang ini cuma tertera 'Made in Japan'.
Cuma ada satu dalam simpanan.

9 ulasan :

Spallan berkata...

barang MAS memang layan bro. lebih-lebih lagi MAS dengan logo bulat tu, perghhh tak tahaaan. 'caya bro, cantekkk.

Goh LinLin berkata...

Omg...mana dapat ni ?

fairus berkata...

KALAU TAK SILAP KAT RUMAH MAJ SAYA ADA SUDU DAN GARFU MAS..

fairus berkata...

KALAU TAK SILAP KAT RUMAH MAJ SAYA ADA SUDU DAN GARFU MAS..

Iaryylr yylriar berkata...

Spallan,
itulah sayang sekali saya terjual yang panjang, ada lagi 2 tak silap satu yang spara dan lebih kurang di atas.

Iaryylr yylriar berkata...

Goh LinLin,
Dapat dari beberapa kedai baru dan terpakai yang kini tumbuh bagai cendawan :).

Iaryylr yylriar berkata...

Fairus,
Samalah kita, ada juga dapat dari rumah Emak, ada sama tak serupa lagi :).

thomas berkata...

Singgah tenguk koleksi.

Iaryylr yylriar berkata...

Thomas,
terima kasih Bro :).

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.