Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

VAN MILO 1950an X3 - Edisi Keluar Kotak

Van Milo 1-30 Jun 1950an Kod : X3 / 20 Mata
Pasti Kolektor Punya Cerita....
Van MILO Mini ( Kecil ) bersaiz lebih kurang 8cm
panjang ini disertakan dalan bekas pamer
lutsinar khas yang istimewa.
Kenderaan beroda 3 ini juga dikenali sebagai Tut Tut.
Model ini diperbuat dari logam dan campuran
plastik. Agak berat dan kemas. 3 lampu hadapan
model ini seperti menggunakkan lampu jenis L.E.D,
ini menjadikan ianya bagaikan lampu sebenar .
"Tonik Food Drink" besar juga tangki MILO ini.
Terdapat skru dibawah tapak bekas, anda perlu
pemutar skru untuk memisahkan Van MILO
dengan tapak bekas pamer tersebut.
Keseluruhannya, model ini sangat menarik.
Susah dan amat sukar untuk kita jumpa model
replika Tut Tut dipasaran permainan Malaysia,
lebih-lebih lagi model kenderaan yang pernah
digunakan di Malaysia seperti Van Milo ini.
Memang tidak pernah terjumpa oleh saya
sebelum ini. Jika replikaTut Tut biasa pernah
sekali rasanya saya nampak yang di import.

Mujur ada Program Penebusan Van Milo ini,
dapatlah tambah koleksi Milo dan 'Diecast'.
Dapat juga model Van Milo era 1950an ini.

Pasti Kolektor punya cerita.....

3 ulasan :

whycollect berkata...

Satu kereta replika tut tut yang menarik.
Pasti ia akan menjadi satu barang yang diminati ramai.
Banyak terima kasih, iaryylr :)

deaf-angel berkata...

CANTIK GILER!!!

aku pun nak satu kalo ko ada extra

iaryylr berkata...

Whycollect,
Wah, kena dapatkan tu! syok oooo!

deaf-angel,
Wah! kena 20 mata untuk tut kecil dan 40 mata untuk tut tut besar! he he he!

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.