Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

50 SEN 1968 Atau 50 SEN TERBELAH?

50sen 1968! Baru keluar tabung atau syiling berlegar?
Yang ini syiling berlegar, sebab isteri dapat dari duit baki
beli barang di Sunway semalam di dua kedai yang brbeza.
iaryylr pun bertahun-tahun tak pernah dapat syiling berlegar.
 Mungkin syiling ini juga baru keluar tabung seseorang?.

5 ulasan :

fairus berkata...

ADA KEISTIMEWAANNYA?

Koleksi Aku Punyer!!! berkata...

lebih istimewa kalau leh dapat yg tidak terbelah untuk syiling 50 sen 1968( milled edge )..harga pasaran pun mmg tak tercapai dek akal untukl syiling tidak terbelah...main ratus2 utk sekeping bagi yg tidak terbelah..kalau yang terbelah atau( security edge ) ni harganya tidak lah terlalu mahal bg geng2 numismatik dalam RM2 hingga RM5 bg yang terbelah, bergantung kepada condition...apa2 hal pon terbaikk untuk koleksi ni bro..makin lama dah makin susah dah nk dapat dh untuk syiling siri parlimen nih...memandangkan duit baru pon dah keluar...

iaryylr berkata...

Fairus,
istimewanya bagi iaryylr ialah feel bila dapat, keh keh keh!

iaryylr berkata...

koleksi Aku punya,
ya bro! betul tu! tapi dulu mana terfikir nilainya, yang terfikir uniknya, lagi kalau kita dapat lengkapkan 67,68 dan paling payah 69, kalau dapat milled edge 1969, wow! pakcik kayo!!! yehaa!

Nazrie Abdul Karim berkata...

dulu pernah dapat dalam edaran syiling terbelah ni,, tapi sekarang, haremmm... 50 sen 1968 (se) baru beli beli dari buyer sarawak, harga ditawarkan pun ok,beli je la..huhuhu..koleksi AHK

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.