Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

Setem Dan Motosikal

Hobi mengumpul setem dan minat pada motosikal
telah disatukan , maka jadilah ianya hobi
mengumpul setem atau filateli motosikal.

Memperingati  motosikal  100cc berjenama Honda
yang dikeluarkan pada tahun 1949...
'1949 Honda 100 Dream Type D'

 - Nicaragua Centenario De La Motocicleta -

Sebuah motosikal yang merentasi pemikiran...

spesifikasi motosikal hebat ini...
Enjin udara sejuk 98cc (50 x 50 mm) satu silinder dua lejang
Kuasa Keluaran 3.5 kuasa kuda @ 4500rpm
induksi Valvescrankcase
Sistem Bahan Api: karburetor
Transmisi 2 kelajuan; rantaian memandu
Penggantungan teleskopik (depan); tegar (belakang)
Brek Drum (depan / belakang)
Wheels 3,00 x 20
 Berat 176 lb lebih kurang 80kg
Kelajuan maksimum 31 mph
31 mph adalah bersamaan 50 km/j

Bagaimanakah jiwa kaki motor dan kegilaan pada
jentera beroda dua pada zamannya? dapatkah
kita ungkapkan perasaan mereka yang mengimpikan
teknologi kenderaan yang dikira begitu maju?

 - Koleksi Setem -

6 ulasan :

muaz_kkgp berkata...

setem dan motor yng unik

fairus berkata...

SAYA ADA KOLEKSI SETEM-SETEM KERETA DAN KERETAPI.. :)

iaryylr berkata...

muaz_kkgp,
tak dapat motornya, dapat setem pun jadilah kih kih kih!

iaryylr berkata...

fairus,
samalah tu, cuma lama dah tak cari.. rehat panjang :)

thomas berkata...

saya ada ternampak sebuah motor honda lama tergantung kat atas kedai di PD,tak jauh dari Sea Front hotel

iaryylr berkata...

thomas,
wah syoknya tengok motor tergantung :)

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.