Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

Paip Air - Water Tap

Paip Air, Pili Paip, Kunci Air, Pili Air dibuang jangan,
jika rosak boleh timbang atau simpan saja buat koleksi.
Ada bemacam rekaan dan saiz, dan ada yang berusia 
melebihi usia kita sendiri, cuma mana nak cari yang lama?
pasti ada yang menyimpannya... .
Paip air lama yang berusia 20 tahun, baru dimiliki baru-baru ini.
Dulu memamg banyak iaryylr tukar kepala paip, tapi
tak simpan, ada juga yang kena timbang. Hati memang
nak simpan tapi fikir tak ada tumpuan, lepaskan saja.
Dulu kalau rosak boleh dibaiki jika getah cincin 'O'nya,
Paip air sekarang banyak dari plastik dan besi campuran.
Paip air tembaga walau masih boleh dapati namun kurang
jenis dan rekaanya, mungkin akan datang ianya sukar
didapati atau tiada lagi di pasaran, tidak silap barangan
tembaga pada air pun ada khasiatnya tersendiri?.

"Jika ada sesiapa nak sumbang paip air pun boleh juga,
kongsi info berkaitan paip air tembaga pun menarik ooo!"

4 ulasan :

DINEE berkata...

barangan tembaga memang berbaloi disimpan.paip air tembaga pun boleh.mungkin takde dah satu hari nanti

fairus berkata...

ALAMAK.. HARI BARU BETUL PAIP.. YANG ROSAK DAH BUANG.. :)

iaryylr berkata...

DINEE,
harga tembaga pun makin naik, dan yang makin dah tak ada termasuk buaya tembaga dan durian tembaga keh keh keh...

iaryylr berkata...

fairus,
Paip tembaga tak silap ada orang jual kat facebook atau mudah, tapi tak ingat pula siapa...

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.