Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

Sampul Duit Ang Pow

Tahun Baru Cina beberapa hari lagi..., tapi baru
dapat 3 jenis angpow 2013, Coke, Drincho, FN
dan lain-lain masih belum dapat lagi.
Angpow yang banyak-banyak dalam gambar ini adalah
Angpow 2012 dan ke bawah. Dapat dari kedai lama pada
pada bulan jan 2013. Saya nak beli tetapi Aunty tak bagi,
katanya  "angkat sahaja"

6 ulasan :

Spallan berkata...

"angkat saja".....kata-kata hikmat yang amat dialu-alukan.....hehehe

nikths berkata...

saya baru dapat carrefour dan marigold semalam.Tu pun aunty kira 0.50 sen 1 pek.Ayaaa!

iaryylr berkata...

Spallan,
itu yang best bro, senyum saja, mungkin sebab iaryylr ada beli barang juga :) kih kih kih, tapi saya rasa saya angkat banyak sangat :)

iaryylr berkata...

Nikths,
kira orait tu 1 pek 50 sen, kalau kat kedai jual barang hobi kat KL mungkin lebih tinggi, 1 pek ada berapa? kalau kat sini 1 keping sampul raya berjenama dalam 30sen ikut saiz juga agaknya sebab sekarang dah ada sampul saiz bagak kan. kalau 1 pek mungkin dalam ada 4 atau 6 keping dalam rm1 kut, tapi sampul raya biasapun kalau kita beli yang kecil pun 10, 15, 20 sen sekeping. Nanti saya usha kedai hobi di klang dan tengok harga diorang. kat KL pun kedai hobi disana banyak jual ANGPOW. Tahun depan apa kata kita tukar duit pula pada tahun baru cina dan mintak angpow bank, kita recycle duit tu semula :), begitu juga hari raya nanti :)... , saya belum posting lagi yang ini di sini dan FB :).

fairus berkata...

SILAP2 DALAM ANG POW TU ADA TERSELIT SINGGIT DUA HENGGET.. UNTUNG... :)

iaryylr berkata...

pakcik KAYOOOO!

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.