Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

VOLKSWAGEN 4X4 - MATCHBOX

MATCHBOX VOLKSWAGEN 4X4 - DESERT ADVENTURE
READY FOR ACTION - MATCHBOX 82 - VOLKSWAGEN 4X4
82 - P2979 - 8/14 - HIGHLY DETAILED - P2979-0910
2008 Mattel, Inc.,636 Girard Avenue, East Aurora, NY 14052 U.S.A

Made In Thailand
Barang lama kereta pun mesti lama punya! tapi belum ada lagi.
Yang ada cuma kereta volkswagen permainan sahaja dulu.
Ini adalah Model Replika @ die-cast terperinci kereta Jenama
Volkswagen 4x4 Desert Adventure, iaitu versi padang pasir.
Permainan ini hanya untuk manusia berumur 3 tahun ke atas.
Permainan yang menjadi pilihan pengumpul model replika ini
keluaran Mattel dengan jenama yang tidak asing lagi Matchbox.

Untuk pengetahuan semua, saya adalah salah seorang manusia
yang berusia 3 tahun ke atas yang mengumpul kereta permainan
jenama tertentu terutamanya 'Volkswagen' secara suka-suka.

hobi & koleksi - hobby & collection iaryylr

2 ulasan :

Blues Riders berkata...

koleksi matchbox made in England saya dulu memang banyak masa zaman kanak2 di tahun 70-an. Lagi satu jenama Majorette buatan France kalau tak silap. sekarang ni kebanyakan model diecast buatan China. Harga masa tu cuma RM2.80 satu. Buat koleksi tukar-tukar dengan kawan. tapi semua tu dah tiada, emak dah sedekah kat kanak-kanak di kampung.

botol susu banana tu masih banyak di ipoh kalau nak. harga saya dah tanya, dari RM70 hingga RM85 satu (belum kurang).

iaryylr berkata...

Jika koleksi matchbox made in England & Majorette BR Masih ada, tentu harganya melampai jangkaan pasaran terdahulu. Saya dulu semua benda suka simpan, tapi tempat tiada dan susah nak jaga, lagipun dulu duduk dengan keluarga, banyak yang dah lupus.

Kalau botol susu banana banyak lagi disana, tak mengapalah dulu. Tidaklah risau sangat saya.

Terima kasih diatas Sokongan Saudara BR!

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.