Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

HARTA KARUN PANTAI KELANANG

PANTAI KELANANG BERHARTA KARUN

Indah pemandangan Pantai Kelanang,
Suasana malam tidaklah gerun,
Tempat beriadah memberi ketenangan,
Punca rezeki dan harta karun...

Emm, pantai memang indah tetapi diperjalanan dan kepanasan
di bawah terik matahari boleh membuat kulit ibarat terbakar,
( sun burn ) jangan 'heat stroke' sudah.. pitam nanti.
Kalau kulit saya jadi gelap kena bahang sang suria memang
berbulan hendak pulih. Hari ke dua- ketiga mulalah pedih.

Saya dan isteri telah banyak kali ke Kelanang dan Morib.
Sama ada melihat pemandangan, sekadar serapan pagi,
makan malam atau saja-saja. Tetapi 2 minggu lepas terfikir
hendak melihat harta karun yang terdampar. Mana tahu
ada rezeki. Sebab dulu memang banyak botol old skool
di tepi pantai dan sungai, kalo berani pergi cari di perangkap
sampah sungai, kekadang penuh bertimbul spesis botol plastik
mencecah puluhan atau ratusan selain gabus, sampah sarap..
ada juga mayat.. errrghh. Berbalik di pantai bahkan semua
pantai, kekadang ada juga harta orang mati disitu.

Haa !, cuba lihat botol apakah ini?
Oh! botol pepsi lama rupanya, yang bawah ada sarung
hitam tu, emm kemek hancus keadaanya.. sayang.
Tutup botol dulu diperbuat dari logam, sekarang plastik.
Tertera Pepsi / Open & Reseal

Banyak botol sebenarnya tapi malas hendak ambil gambar
sebab banyak botol generasi baru dan arak, ada plastik ada kaca.. .

Salah satu botol arak....

Jadi jika anda beriadah, lihat-lihat lah sekeliling, mana tahu
bukan setakat botol , malah harta karun mungkin menjadi
milik anda.. ' harta itu Ahmad Albab Yang punya...! '.

3 ulasan :

jakionline inc berkata...

ambil tudung tu bro .. hehe

iaryylr berkata...

saya ambil tudung tu sudah, terfikir pulak mengapa tidak ambil botol tu sekali, kalo letak kat lapik kayu dan gantung di dinding , macam berseni juga...

hazad irwana berkata...

tak tau lak pantai kelanang banyak harta karun.kena pg nih.sy tinggal kat kanchong darat banting.

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.