Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

CARI BARANG KOLEKSI JANUARI 2011

Antara hasil yang sempat dirakam selepas pulang dari jember,
korek, hunting, cari barang dan seangkatannya pada
bulan Januari 2011 untuk dikongsi bersama .
BANTING & PETALING JAYA AMCORP 04/01/2011
Mainan Darlie, pengasah pensil, stiker milo, minyak rambut,
bocong, gelas, pemetik api dan lain-lain.

KLANG 05/01/2011
Mug & Jug Nescafe

TANJUNG SEPAT 06/01/2011
Bocong, pelita, tumbler, pemegang kunci dan lain-lain.

SUNGAI BULOH 07/01/2011
Mug, gelas, pelita baru, jug nescafe dan lain-lain.

BANTING
Lampu suluh, botol gula kaca, bekas pensil dan lain-lain.

KLANG KEDAI TERPAKAI DAN BARU CC
Mug, gelas, gelas coca-cola plastik dan lain-lain.

PUCHONG 29 JAN 2011 BOTOLOGI HI-TEA
Botol, gelas, biskut, tin, mug, bekas rokok, ubat gigi dlln.

Sememangnya bulan Disember 2010 & Jan 2011 adalah bulan
paling banyak barang masuk dalam koleksi . Masih teringat-ingat
beberapa barang yang tidak boleh diangkut, cungkil, minta
sebab bermotosikal dan makan-makan dalam pencarian.
Ada juga kedai yang main harga terlalu tinggi dari kebiasaan.

Teringat papan tanda lama, poster dumex lama, rak cola,
Penggantung beriklan Susu cap bendera dan lain-lain.

Bulan Februari ini nampaknya lebih banyak berehat,
Sememangnya letih.... .

4 ulasan :

Spallan berkata...

macam ni punya angkut, gua ali baba pun minta ampun, hihihi...tapi macamana pun mana aci ambil gambaq dari atas, musti mau posting satu persatu nih bro :}

iaryylr berkata...

ada sudah post sikit sikit dan akan datang, tidak sempat lagi he he he!

zul permatang badak berkata...

Waah apa sudah jadi..mana pi angkut ni nanti mau ngorat....sama itu awek suasah ooo...dia orang nanti gelak sakan....dia tarak pikir kita punya hobi lah....

dia tarak pikir juga ini barang satu donia mau tengok....he he..he

whycollect berkata...

Wow, macam ini, boleh relax satu tahun tak payah pergi cari barang lagi, haha.
Tahniah iaryyly :)

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.