Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

GELAS SUNQUICK BUNGA LILY & MAWAR?

Gelas Sunquick Tema Bunga
Gelas Sunquick ini sememangnya gelas lama.
Rasanya gelas era 80'an berdasarkan corak dan bentuk.
Bentukpun sama dengan dengan gelas ros yang popular
pada waktu itu. Tetapi sekadar jangkaan sahaja.

Nampaknya saya ada gelas sama tapi tidak serupa
berdasarkan corak yang hampir sama, cuma warna
agak pudar dan bentuk yang berbeza.
Memang gelas ini masih cantik sebab gelas baru cuma
stok lama dalam kotak. Cuma ambil 3 sahaja.

Corak bunga pada gelas ini seperti gabungan 2 jenis
bunga, iaitu Bunga Lily & spesis Bunga Mawar.
Yang Bunga Mawar itu keliru sikit sebab seperti
bunga kembang empat... entahlah, apa-apa saja!.
Entah ada lagi atau tidak jika saya kembali kedai
itu kerana saya dapat pada tahun lepas.
Jika Anda ada maklumat tentang gelas sunquick ini
bolehlah berkongsi ya?. Bunga apa?

3 ulasan :

Spallan berkata...

menarik ni bro. tak macam design gelas sunquick yang biasa. kalau buat pakai harian pun mesti tak perasan ni gelas sunquick. terbaik bro......err, bila kita nak minum oren ni, hihihi

iaryylr berkata...

yang ini kena lengkapkan sedozen nampaknya, he he he he!

Mohamadazhan hjDesa berkata...

hehe, tgk gelas dah rasa sedap.hehe

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.