Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

Hari Kantin Dutch Lady

Hari Kantin Dutch  Lady
"Sewaktu kita bersekolah rendah dan menengah,
pasti kita ikuti acara Hari Kantin di sekolah."

Dulu, masing-masing perlu membawa makanan
dari rumah, atau setiap kelas perlu menyediakan
makanan pilihan untuk di jual pada Hari Kantin.
Hasil kutipan semua masuk tabung sekolah.
Waktu di sekolah rendah iaryyl sering terfikir,
mana peruntukkan? mengapa perlu banyak aktiviti
untuk menyedut duit. Terfikir juga mungkin semua
itu untuk membayar gaji para guru dan perbelanjaan
sekolah seperti air dan elektik. Nak bertanya, takut.

O.k! sekarang bila sudah tua, iaryylr terjumpa pula
buku ini di jual di sebuah kedai runcit.
Souvenir Dutch Lady
Wah! rupanya sebuah Buku Memo Hari Kantin.
Hari Kantin Buku Memo
 Mengimbau kenangan alam persekolahan yang ROCK.
Sekarang Hari Kantin Bersama Dutch Lady
 Nak tulis memo apa ya?
Kotak lucu Dutch Lady
Nak conteng apa ya?
Wah! ada jadual lagi di sediakan!
Jika berpuluh tahun yang lalu, pasti menarik jika
dapat buku memo ini.
Lebih seronok berpuluh tahun yang lalu bila dapat
pelekat untuk di lekatkan pada buku memo hari kantin.
Lebih bahagia jika dulu dapat susu kotak Dutch Lady.
Dulu zaman Dutch Baby.
Apa pun Selamat Hari Kantin :) .

4 ulasan :

Spallan berkata...

best ni bro, macamana boleh dapat?

Iaryylr yylriar berkata...

yang ini saya jumpa di jual oleh pekedai runcit :)

Spallan berkata...

hahaha ok la tu. jenuh juga kalau nak pi cari kat kantin sekolah-sekolah. salah masuk nanti kena tangkap la pula.... :)

Iaryylr yylriar berkata...

wah! itulah tak tahu asal usul macam mana boleh dapat benda ini :), nak tanya tauke dia sibuk layan pelanggan, tak tahulah jika anak dia bawa balik dari sekolah, mungkin ada minum percuma di mana mana sekolah yg memohon agaknya?

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.