Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

Royalex Malaysia

'Royalex'
Juga jenama gelas dan kole yang popular di restoran
atau kedai makan di Malaysia.

'Strengthened  Heat Resisting Toughened Glassware'
Royalex, Geng Gelas Lama 
Gelas kaca ini di beli 1/2 dozen bukan untuk di jual
atau di simpan, tetapi untuk di gunakan.
Gelas bersaiz besar ini tampak klasik dan teguh.
Amat sesuai untuk minuman sejuk dan panas.
Royalex Glassware Malaysia
Restoran - Kedai Makan - Warung
Kini penggunaan gelas seperti ini telah berkurangan?.
Untuk minuman panas, gelas dan kole yang lebih
kecil menjadi pilihan, manakala untuk minuman sejuk,
gelas plastik atau kole pula menjadi gantinya. 

Rasa tak sabar nak menggunakannya!.

4 ulasan :

deaf-angel berkata...

dulu2 zaman A&W,
budak2 lepas order root beer float tu, dorang semua angkat gelas besar A&W mug kaca tu dan bawak balik
Legend nya, bila hari raya, ada rumah, segala gelas sajian ialah gelas mug A&W yang besar tu.

Ni cerita legend la...
( cammana tak tutup A&W) haha.

Iaryylr yylriar berkata...

waduh! memang legend gitu, yang geram tu mug yang paling tinggi tu!, sekarang mug a&w ada di jual tapi yang kecik. Memang sedap root beer float, iaryylr boleh sekejap kasi habis! :)

fairus berkata...

BIASA NAMPAK DULU GELAS-GELAS CAMNI.. PERNAH MENOLONG KEDAI DATUK SEDARA DAN ABANG IPAR SELAKU PEMBUAT AIR YANG PROFESIONAL.. :)

Iaryylr yylriar berkata...

wah! percayalah!, pengalaman itu pasti berharga. di sini abg dah tak jumpa lagi ianya di gunakan. Yang ini nos dengan harga terbaik :), jadi guna saja bagi menggantikan gelas2 yang sudah berkurangan :).

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.