Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

Antara Beg Summer's Ave & Syiling 50sen

Antara Beg Summer's Ave & Syiling 50sen
Keduanya bersama disorok dulu dan kini
dikeluarkan untuk dikerjakan....
Sememangnya disimpan terlebih dahulu
untuk pelbagai tujuan berkaitan hobi :).

Ya! hendak segarkan mata, maka perlulah
ditugaskan untuk mencari antara duit
'Syiling Buruan 2011'
Seperti yang di entrikan oleh Depankanta.
akan syiling 50 sen 1967, 1968, 1969,
1971, 1979, 1985,1987 dan 1995 .
Walau memang ada set tersebut tapi
cari tak jumpa entah mana tersorok :)
kuang! kuang! kuang!
Jadi nak 'thrill' sikit minggu ini
maka sepanjang minggu ini iaryylr
memburu duit syiling di simpanan
sendiri, tabung isteri, tabung rakan
serta sumber kroni... .
Jadi jom kita lihat hasil dari dalam beg
'Summer's Ave' selain duit error...

Badang, Toyol si Avengers pun tak larat angkat!
4 Syiling 1985 & 5 Syiling 1987

ini pula mereka berdua?
2 Syiling 1871 & 3 Syiling 1979,
( opss! pembetulan, 1971 & 1979 )

3 ulasan :

whycollect berkata...

Wow, iaryylr pandai melukis juga.
Dan banyak syiling 50sen ini sempat ditemui dan diangkut balik karton iaryylr pula, haha.
Tahniah :)

fairus berkata...

BIAR BETUL BANG... 1871 KE 1971..?

iaryylr berkata...

Whycollect,
terima kasih whycollect, itulah tugas kartun kartun tu sebagai pengangkut :),

Fairus,
betulah 1871 tu, memang betul betul abg salah taip! ha ha ha! terima kasih kerana keperhatinan saudara, al-maklumlah dah tua-tua nie, ok ... kerja-kerja pembetulan akan dilakukan :) 1871 akan digantikan dengan 1971 :).

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.