Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

shhhh! 1 Sen iaryylr perlukan bantuan... :)

Die Chip Error?, Extra Dot? Extra Metal?
dlln, Rakan Kolektor Yang Di Hormati,
Bantu Iaryylr ya! :)
ini Syiling 1 Sen dari botol mesra...
Terdapat beberapa keunikkan dapat dilihat
pada syiling ini, a : pada bawah daun,
b: pada nombor 2,0,1,0 & 4,
c: pada bawah rebana.
kita zoom sikit...
Ya, memang letih kalau main syiling,
sekali-sekala main bolehlah iaryylr
lakukan sekadar untuk hobi. Walau
memang syiling syiling ini disimpan
untuk pelbagai tujuan dimasa yang
tertentu atau akan datang. Banyak
yang perlu atau boleh dipelajari,
wajarkah sekadar menyimpan?
segalanya bermula pada
hobi suka mengumpul sesuatu... .
Mungkin entri entri sebegini sekadar
angin yang berlalu?.
ha! apa yang
kita dapat
dari
syiling
di atas?
:)
:)
:)

5 ulasan :

Ali Power berkata...

hahaha buat ape main ngan duet 1sen ni?

whycollect berkata...

Hi iaryylr,
Tahniah, satu syiling die chip dan clash die yang menarik.
Semoga iaryylr berjaya mengembangkan koleksi kamu :D

nitestalker berkata...

dah mula main koin nampaknya kawan kita ni... bagus2...

iaryylr berkata...

ali power,
saja-saja jer :)

Whycollect,
sama-sama whycollect, boleh naik juling dibuatnya bila kita selongkar periksa... :) simpanan sendiri :)

nitestalker,
lama dah main tapi tak serius, kena banyak tumpuan, apapun kita main kasi meriah dan kongsi kongsi :) yehaaa!

Nazrie Abdul Karim berkata...

tiada manusia yg sempurna..begitu juga syiling..hahahaha.best jugak main syiling tapi kalau lama0lama sngat maunya berpinar bijik mata

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.