Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

Sebekas 1 Sen Dari Alam Nyata

Sewaktu 1 sen di era kegemilangannya,
di dalam bekas inilah empunya menyimpan
setiap 1 sen yang diperolehi .
Tidak kira 1 sen dari baki bil api, baki bil air
atau baki dari berbelanja apa saja.
Bekas ini bagai anak kecil yang sentiasa
ingin bermanja untuk disuapkan.
Apa pun kisah lalu, kini ianya telah menjadi
milik iaryylr dengan maharnya segelas
minuman sejuk yang berperisa.

Terima Kasih En.Shamsi.

5 ulasan :

whycollect berkata...

Wow, nampak banyak syiling.
Lagipun banyak masih berkilau.
Tahniah dan simpan baik2 dulu :D

nikths berkata...

tahniah bro.simpan saja sebab dah tak ada lagi sekarang.Dulu2 baling je duit 1 sen ni kat dinding sekarang cari semula untuk koleksi...pelik...pelik..he he he.

fairus berkata...

SATU SEN MAIN BALING-BALING JE DULU.. SEKARANG ORANG SIMPAN BUAT KOLEKSI.. HEHE

Koleksi Aku Punyer!!! berkata...

syabas bro!!!cuba belek2 mana tahu ada yg siri parlimen..tersangat susah sekarang untuk mencari yang siri parlimen tambah2 lagi utk tahun 1970 dan 1968 atau yang tahun 1976(yang x melekat kat magnet) dan tahun 1973 yang melekat kt magnet...apa2 hal pon kasi simpan baik2 bro!!

iaryylr berkata...

whycollect,
ya whycollect, nak kena simpan dulu baik-baik dalam bekas :)

nikths,
yalah dulu pun bukan hirau sangat, tetapi ada juga simpan sikit sikit untuk hari tua :) ha ha ha!

fairus,
ya, saya juga pernah buat main baling2, tapi simpan balik he he he ... sekarang 1 sen lebih dihargai :)

Koleksi Aku Punyer!!!
wah, nanti saya check, mesti kena asing dan perlu asing :) yehaaa!

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.