Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

Duit Syiling Sen? Kupang?... Syiling Error...

Duit Syiling 50 Sen Alam Nyata... Dari Ank 011...
di atas kiri Syiling ANK.N.M 011 & kanan B.N.M 2011
ANK NEGARA MALAYSIA TAHUN 011
Mana SEN nya?
Syiling 2011 adalah tahun akhir bagi Siri Kedua.
iaryylr bukan tahu sangat bab duit duit ini, cuma
simpan sikit sikit buat lepas gian mengumpul.
Selalu juga pergi menuntut di blog blog Numismatik,
Ghaib Mistik dan dulu pernah dengar lagu band
Mistik, namun iaryylr masih terkedek-kedek macam itik.
oh ya! my friend! sudah lama tidak makan daging itik!
itik panggang.. nasi itik.. pergh! meleleh air liur pulak!
-Koleksi Syiling Error -

6 ulasan :

whycollect berkata...

Tahniah, berjaya memperoleh syiling unik ini :)

iaryylr berkata...

terima kasih whycollect, iaryylr masih baru lagi dalam bidang error nie...he he he...

nikths berkata...

simpan jangan tak simpan,lagipun siri ni tak lama lagi akan pupus digantikan dengan siri ke-3 nanti

iaryylr berkata...

Ya Bro Nikths! simpan saja, he he he!

thomas berkata...

Bang,
error betul atau tiruan?

iaryylr berkata...

error betul rasanya sebab duit terakhir ini memang macam2 masaalahnya almaklumlah die terakhir...., yang ini magnet pun tak lekat.... tetapi memang banyak saya dengar syiling tiruan untuk tahun2 tertentu dan sukar dikesan berbanding duit kertas. Rasanya pakar pakar tiruan sekarang tengah fikir bagaimana nak buat syiling tiruan untuk siri ke3... he he he!

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.