Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

Ashtray Pemetik Api Alladdin

Inilah sahaja yang iaryylr dapat dari Johor sewaktu
melawat Melaka dan Johor pada 6 Jun 2012,
Dapat dari kedai lama di Johor.
Tak kisahlah kalau ini sahaja rezekinya, lagipun
bukan niat cari barang lama pun pada hari tersebut.
Bekas abu rokok ini dipercayai untuk tauke
kedai yang menjual produk Alladdin.
Kalau tak dapat botol berair Magnolia,
tapi anak tauke dah buang pula entah kemana.
Tidak mengapa, Sememangnya tempat ini dan
sekitarnya sudah diserbu sejak lama dulu.

12 ulasan :

Koleksi Aku Punyer!!! berkata...

pergi buat lawatan ke mana kt johor tu bro??hu3

whycollect berkata...

Nampaknya iaryylr telah memperoleh banyak benda dengan warna emas dan hitam.
Memang menarik jika dipamerkan bersama.
Syabas :D

edilelly berkata...

terbaik bro.. jalan2 ke johor pun leh dapat barang2 ni.. kami yang duk johor pun belum lg memiliki.. hehe

iaryylr berkata...

koleksi aku punyer, lawatan cuti cuti sahaja, ambil cuti kerja dan melihat negeri orang, menyelami sejarah dan pemandangan indah, cari apa yang menarik untuk di gambar, Dari melaka bandar bersejarah , ke Johor pun sampai Muar dan Tangkak sahaja berpatah balik. Di tangkak tak dapat lama sebab singgah rumah pakcik. Lain kali nak pergi lagi, mungkin sebelum puasa Insyallah. Jalan pun bawa bekal dan bekas ais keh! keh! keh!, nanti iaryylr buat entri sikit...

iaryylr berkata...

whycollect,
ya whycollect, campur campur jadi banyak pula, terima kasih whycollect kerana mengikuti perkembangan blog ini :)

iaryylr berkata...

edilelly,
tak apa, pelan pelan sahaja, iaryylr pun bernasib baik sebab nampak tergantung di tempat jualan. Sekarang banyak sangat pasaraya besar dan mini market berakar... tutup sudah semua kedai hu hu hu ...

fairus berkata...

BUKAN BERNIAT UNTUK MELAWAT KOSONG SAJA.. ADA NIAT MEMBEURU JUGAK RUPANYA.. TERBAIK..

thomas berkata...

kat Belaga,Sarawak ada satu kedai antik mcm banyak brg juga cuma saya pula takut nak masuk,takut nak beli sebab dah tak ada tempat nak letak.

deaf-angel berkata...

pelik2 betul la ko dapat.

iaryylr berkata...

fairus,
o.001 % jer, sebab rasanya kalau nak memburu mesti ada semangat, lebih duit poket dan masa membelek, keh keh keh,

iaryylr berkata...

thomas,
betul tu bro, adakalanya buat buat tak nampak sahaja he he he!

iaryylr berkata...

deaf-angel,
itu yang best tu , tapi rasanya banyak lagi yang pelik-pelik di luar sana :)

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.