Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

Sampul Bil Elektrik TNB

Kalau di rumah bil elektrik tanpa sampul.
Kalau di premis perniagaan inilah sampulnya...
Rasa tidak adil pula, ini tidak adil !!! :) ha! ha! ha!
Macam ada yang tidak kena sahaja pada alamat
si penerima tersebut, salah siapa?

Bil Elektrik
'Penghuni premis bertanggungjawab atas bil ini'
Tulis sahajalah bertanggungjawab untuk bayar,
Sebab macam tidak kena sahaja bunyinya.

4 ulasan :

fairus berkata...

TAPI KAT AREA TAMANA TEMPAT SAYA MENGINAP, ADA BERI SAMPUL SURAT.. KADANG2 SAJA.. HAIRAN JUGAK..

iaryylr berkata...

itulah hairan bn ajaib, disini perumahan memang tidak diberi sampul, resit sahaja selit mana mana :)

nikths berkata...

@fairus,
kalau yg beri sampul surat tu mereka tak sempat/malas baca meter.Main agak dan bubuh berapa kita biasa guna sebulan pastu pos ke rumah,kalau guna kurang dari yg depa tulis tu bulan depan ada penyelarasan.Selalu depa letak bil tinggi sikit dari yg kita guna.Bulan depan depa bujet nak guna duit lebih sikit, maka depa guna pos nanti pengguna bayar ikut bil yg cetak.

iaryylr berkata...

kalau gitu bil anggaran agaknya tu, dulu iaryylr pernah kena, rumah cuma tv 5~7 inchi, playstation,lampu dan kipas, bil pun kena rm70 untuk beberapa bulan. Bila nampak abg meter tu, iaryylr panggil check, tanya kenapa dan akhirnya bil kena pelarasan. Alasannya sebab penghuni sebelum iaryylr guna banyak itu, apadah... meter tiada masaalah, rupanya diorang tak tembak meter untuk ambil bacaan sebenar :), pernah juga bekalan elektrik di rumah kena potong walau tiada hutang dan tunggakkan, pun kecuaian pembekal :). Di flet kawan saya, kena bil tinggi, pun berpunca dari pembekal, baca meter terlalu lewat, jadi jumlah unit pasti lebih dari limit, lepas tu kenalah caj penaltilah.... kalau dia baca awal...

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.