Halaman

Catatan Terkini...

iaryylr kini sedang mencari majalah, buku, komik, lencana besi, pin lama dan sebagainya untuk dibuat koleksi, juga sesuatu barang yang sealiran dengan kandungan blog ini seperti barangan souvenir, botol, gelas dan lain-lain, Segala cadangan, peluang, maklumat, sumbangan, tawaran amatlah dihargai. Buat waktu ini iaryylr boleh dihubungi melalui iaryylrcollection@gmail.com atau PM di FB.
"
kita kongsi-kongsi informasi hobi,
berpeluang bersama realisasi koleksi
"
Mencari 100 tahun Nestle di sisimu....
Хоби - собирање антиквитети

".........biar hobi berbicara..."
:)

Syoknya tengok Antique Roadshow di TV,

Undian Anda Amat Di Hargai!

Belut Segar Dari Sawah

Sudah Cuba Makan Belut? Mari Makan Belut!
Belut bakar, belut masak sambal, belut goreng,
belut masak cili padi, Laksa belut...
2 hari makan tengahari berlauk belut yang dibawa
oleh rakan sekerja begitu menyelerakan.
Memang sedap dan bertambah sedap dengan
resepi masakan belut yang istimewa.

5 ulasan :

depankanta blogspot berkata...

Salam iaryylr,
Wah,belut memang penuh khasiat dan harganya pun semakin meningkat,kami di Kelantan popular dgn masakan sup belut..Dulu ada orang yg fobia dgn belut ini kerana bentuk dan rupanya tapi hari ini ia semakin diminati lantaran kelazatan dan khasiatnya...
Terima kasih iaryyly...

thomas berkata...

Wah!Berbelut2,sedap ni.

fairus berkata...

TAK PERNAH MAKAN BELUT... NAK CUBA PUN TAK BERANI RASANYA..

zul permatang badak berkata...

rasa nak cuba,sbb orang kata baik untuk kesihatan....

iaryylr berkata...

depankanta,

wah! sup Belut saya belum pernah nikmati lagi, memang saya pun tidak berani makan pada mulanya, kali pertama saya makan belut masak kicap kira-kira 10 tahun yang lalu di sebuah restoran jepun, dan saya nikmati semula 10 tahun kemudian :). Sekarang teringin pula saya nak makan sup belut !

thomas,
memang sedap, tapi kena caranya rasanya :)

fairus,
he he he kena juga cuba suatu hari nanti :)

zul permatang badak,
ya! kena cuba tu, saya pun nak cuba jenis masakkan belut yang lain :).

Hobbies and Collectibles

Komen Dan Pandangan Terkini

Recent Comments Widget
Hobi dan Koleksi diseluruh dunia....
பொழுதுபோக்கு டான் தொகுக்க - Hobby & coleção
Hobby e da collezione - Хобби и коллекционные
งานอดิเรกและของสะสม - 취미 및 소장 - Hobby & Sammlerstück
hobbies et collectiones - χόμπι και συλλογές
收藏嗜好 - 收藏嗜好 - हॉबी संग्रह - هواية والتحصي
Sở thích & Bộ sưu tập - Hobi & Koleksiyon - هابی و مجموعه
Hobby & Koleksi -хоби и колекција
loisirs et collections - Hobbys und Sammlungen
hobby's en verzamelingen - Hobby's en Verzamelobjecten
Hobbies and Collectibles

DRAMATIVITI
Hobbies and Collectibles
Semua foto di dalam entri blog http://hobby-collection.blogspot.com adalah hak milik iaryylr iaryylr @ http://hobby-collection.blogspot.com, kecuali yang dinyatakan sumbernya.